Reklambyra

5 Tips när du anlitar en reklambyrå

Det finns många lägen där det kan vara smart som företagare att anlita en reklambyrå istället för att ge sig på att göra det själv. Visst kan det kosta en slant att anlita en reklambyrå men man bör alltid ha i åtanke att det kan ta längre tid att göra något själv och den tiden bör i sin tur alltid värdesättas högt. Här kommer fem tips som kan vara bra att läsa igenom innan du tar kontakt med en reklambyrå.

1.     Diskutera internt exakt vad det är ni behöver. Oavsett om det är en enkel annons eller en avancerad hemsida bör ni alltid ha en bra bild av vad det är ni är ute efter och på ett bra sätt kan förmedla det till reklambyrån. Om inte detta sker kan resultatet bli ett som ni inte riktigt är nöjda med.

2.     Räkna på er budget men var inte för snåla. Att förmedla hur mycket ni är beredda att betala underlättar för alla inblandade parter. Att erbjuda för lite pengar kan resultera i att reklambyrå tar sig an uppdraget men inte riktigt tar det på allvar. Att erbjuda för mycket är givetvis negativt eftersom ingen vill betala mer än vad man behöver.

3.     Välj en reklambyrå som kan det du söker. Att välja en byrå som har profilerat sig som ett ställe som är bäst på grafisk formgivning kanske inte är det bästa alternativet om du faktiskt bara är intresserad av t ex sökmotoroptimering. Precis som att ditt enmansföretag kanske inte ska ha en hemsida skapat av en reklambyrå som riktar sig mot storföretag och myndigheter. Det lär sluta i att du betalar väldigt mycket pengar för en hemsida som känns väldigt over kill för just ditt lilla företa.

4.     Välj en lokal reklambyrå. Detta är givetvis inget måste men tryggheten i att faktiskt veta att du befinner dig i samma stad som företaget du betalar pengar till kan ge en ökad trygghetskänsla samtidigt som du stödjer det lokala företagandet som i sin tur kan resultera i samarbeten och liknande.

5.     Försök att i ett tidigt skede känna av om det är något fel på förslagen du får. Att dra ut på ett förslag för att sedan visa ditt missnöje resulterar bara i extra tid som spills och som kan resultera att just du måste betala mer i slutänden.

Dessa fem tips om att anlita en reklambyrå har tagits fram av en reklambyrå i Linköping. Dessa tips ska inte ses som några regler utan bara som riktlinjer i din kontakt med olika byråer.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.